Artist talk met Ernö Bartha

Vrijdag 2 oktober vanaf 16.30 uur

De Roemeense kunstenaar Ernő Bartha maakt een voettocht van Vlaha in Roemenië naar Londen. Een reis van liefde voor de kunst, van vrijheid en gerechtigheid, zoals hij die zelf noemt. Vrijdag 2 oktober doet hij de Haagse Kunstkring aan. Vanaf 16.30 uur ontvangst en om 18.00 uur een 'artist talk'.

Erno Bartha

Ernő Bartha vertegenwoordigde Roemenië in Londen tijdens de Culturele Olympiade van 2012 die tegelijkertijd plaatsvond met de Olympische Spelen. Hij presenteerde daar het project Nature in the City. Zijn gigantische hooisculptuur Time Spiral kreeg een plek in de Pleasure Gardens van Londen. Na afloop werd het kunstwerk afgesloten voor publiek en kon het nauwelijks bezocht worden. Twee andere hooisculpturen, die de kunstenaar op eigen kosten had laten maken, werden in Victoria Park geplaatst. Zij vormen een opvallend en belangrijk deel van het park, maar niemand weet wie de kunstwerken gemaakt heeft, of wat de titel is van het werk. Na drie jaar is er nog altijd geen plaquette met gegevens over de sculptuur gemaakt.

Dat zinde de kunstenaar niet. Op 18 juli van dit jaar is hij begonnen aan een voetreis van 2.025 km naar Londen. Met deze reis van liefde voor de kunst, van vrijheid en gerechtigheid wil hij vrije toegang tot de sculpturen in de Pleasure Gardens en het tonen van de ontbrekende informatie in Victoria Park bereiken.

Samen met Ernő Bartha vraagt Stichting Mirrors of Romania aandacht voor zijn reis. In de Haagse Kunstkring kunnen collega-kunstenaars en belangstellenden met hem praten.