Zaterdag 5 september

Fietstocht van 12 km door de Haagse wijk Escamp langs 16 kunstwerken in deze wijk.

Willem Hussem Escamp

Muurschildering Willem Hussem

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

N.B. uitsluitend voor leden van de Haagse Kunstkring

Diverse kunstenaars, waaronder een groot aantal leden van de Haagse Kunstkring, hebben vanaf de jaren vijftig en latere jaren de gelegenheid gehad om bij de bouw van belangrijke, representatieve gebouwen de 'decoratieve' aankleding te creëren. Hierbij hebben de kunstenaars met het gebruik van de nieuwe gebouwen in gedachten prachtige niet alleen decoratieve kunstwerken ontworpen, maar ook hun ideeën over ruimte en architectuur tot uiting gebracht.

We gaan o.a. kunstwerken zien van Willem Hussem, Jan Snoeck, Christa van Santen, Paul Kromjong, Kees de Kruijf en anderen. De fietstocht begint en eindigt bij Zuid 57 (het huidige theater Dakota) in de Zuidlarenstraat. Dit gebouw is overigens in 1957 ontworpen door architect Sjoerd Schamhart. In dit gebouw kunnen we om te beginnen op de 1e verdieping een wandschildering zien van Willem Hussem. Beeldend kunstenaar Wieke Terpstra zal ons langs de kunstwerken gidsen en erover vertellen.

Aan deze dag zijn behalve uitgaven voor koffie, lunch of andere zaken geen kosten verbonden. Over de verdere invulling van deze dag en over een eventuele alternatieve datum voor als de weersvooruitzichten niet fietsvriendelijk zijn, zullen we de deelnemers de laatste week van augustus informeren.

Organisatie: Ron Sikking en Aukje Wijten