Zaterdag 23 december 14.00 uur

Drie jonge deelnemers aan het Nederlands Vioolconcours, Kira van der Woerd (12), Vivian Giesbertz (14) en Sander Kuitert (17) spelen o.a. Grieg, Bruch, Mozart, Werkman en Stravinsky

k Kerstaffiche2017

Toegang € 5,-, kinderen gratis

 Het Nederlands Vioolconcours vindt van 4 t/m 20 januari 2018 plaats. Dit concert in de Haagse Kunstkring is een mooie voorbereiding voor ze.

Kira van der Woerd is 12 jaar en krijgt vioolles van Julia Dinerstein. Deze docent, Michael Kugel (van wie zij vorige zomer les heeft gehad), Michael Zemtsov en Leonid Kogan zijn haar voorbeelden. Ze maakt deel uit van het Young Talent Orchestra van het Hellendaal Muziek Instituut, waar ze sinds 2010 lessen volgt. Haar grootste droom is ooit een stuk van Paganini te spelen, het liefst La Campanella.

Vivian Giesbertz is 14 jaar. Ook zij krijgt les van Julia Dinerstein en is sinds twee jaar verbonden aan het Young Talent Orchestra van het Hellendaal Muziek Instituut. Zij was een jaar lang concertmeester in het Viotta Jeugd Sinfonietta en is nu aanvoerder 2e violen in het Viotta Symfonieorkest. Ze deed twee keer mee aan de Eisstedfod Music Competition en won een keer de eerste prijs, en een keer de derde prijs.

Sander Kuitert is 17 en studeert ook aan de Jong Talenten Academie in Rotterdam. Hij kreeg vioolles van Johan Top en momenteel van Julia Dinerstein. Hij volgde masterclasses bij Zemtsov in Italië en bij Emmy Verheij in Den Haag. Hij speelt al acht jaar in het Viotta Orkest, waarvan twee jaar als concertmeester, en sinds vijf jaar in het Young Talent Orchestra waarvan twee jaar als concertmeester. Dit jaar waren zijn belangrijkste stukken het Vioolconcert van Bruch, sonates van Grieg en Mozart en het vioolconcert in E van Bach.