Zaterdag 7 oktober 20.00 uur

Concert door gitarist Marco Kreiken met een programma dat gitaarmuziek omvat van 16e-eeuwse 'pavanas', zoals ze gespeeld werden aan het Spaanse hof, tot en met minimal music van Steve Reich uit de 20e eeuw.

Man met gitaar

Toegang leden en Vrienden Haagse Kunstkring, CJP, conservatoriumstudenten en Ooievaarspas € 5,-; overigen €10,-.

Op de pavanas volgt een luitsuite van J.S. Bach, daarna een sonate van de Italiaanse componist Mauro Giuliani, een tijdgenoot en bewonderaar van Rossini, omstreeks 1800. Deze sonate wordt gespeeld op een kopie van een begin 19e-eeuwse gitaar, veel kleiner dan de 'reguliere' gitaar en met de klank van de romantiek.

Na de pauze wordt begonnen met de 5 preludes van Heitor Villa Lobos, een Braziliaanse componist uit het midden van de 20e eeuw die schreef in een 'Braziliaans nationalistische' stijl,stukken dus die uitgaan van Braziliaanse volksmuziek. Hierna volgt Elogio de la Danza van Leo Brouwer, een Cubaan met een verbazend Nederlandse naam. Ook dit werk heeft een sterk nationaal karakter met duidelijk Cubaanse ritmiek. Besloten wordt met Electric Counterpoint van Steve Reich, voor elektrische gitaar en elektronica.