1 t/m 26 november

Tentoonstelling: Christa van Santen, gevouwen vormen in papier; Maria van Dijkman, olieverfschilderijen (Lange zaal, Hoge zaal)

k Afbeelding Maria van Dijkman

Opening: zaterdag 4 november 17.00 uur
'De kunstenaar vertelt': zondag 12 november 16.00 uur
Uitloop: zondag 26 november 16.00 uur

Met eenvoudige beeldende middelen kan al veel tot uitdrukking komen. Nu geen lijnen, vlekken of kleur maar een samengaan van gevouwen vormen in papier. Zo kondigt Christa van Santen haar werk op deze tentoonstelling aan.

Haar mede-exposante Maria van Dijkman zegt over haar eigen werk:
"Mijn leven lang ben ik al gefascineerd door het landschap. Sinds mijn studie maak ik daar als professioneel kunstschilder gebruik van. Het dient o.a. als uitgangspunt voor mijn olieverfschilderijen, zowel figuratief als abstract. Het landschap is voor mij een bron van inspiratie door zijn vorm, het brute, het manhaftige vertoon, een verzameling van allerhande tekens en schriftuur, letters en gedachten.

Ik hanteer diverse technieken zoals olieverf, kleurpotlood en houtskool. Hierdoor ontstaat een prachtige kleurschakering waarbij de helderheid van het licht behouden blijft. Ook de beweging van water en lucht zijn belangrijk. Dit alles probeer ik keer op keer vast te houden."