26 t/m 30 juli

Tentoonstelling: 33 kunstenaars van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen exposeren hun werk

Sarah Dingelstad

Sarah Dingelstad, Rush Hour, acryl op linnen

Finissage: zondag 30 juli 16.00 uur. Ontmoeting tussen leden van de Haagse Kunstkring met de Groningse kunstenaars. De exposanten geven een presentatie over de kracht van kunst en de noodzaak voor kunst in onze maatschappij. Lopend door de tentoonstelling worden de exposanten geïnterviewd. Na afloop lopend buffet. Deelname aan het buffet is gratis, maar wel uiterlijk vrijdag 28 juli 17.00 uur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. opgeven.

AKKA! Dé vereniging voor figuratie en realisme exposeert in de Haagse Kunstkring met werk van alumni van de Klassieke Academie in Groningen.

Het goede nieuws komt uit het noorden. Waar elf jaar geleden het woord vakmanschap in de beeldende kunst opnieuw inhoud kreeg. De Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen leverde in juni dit jaar zijn 113e alumnus af. Kunstenaars die het woord Kwaliteit met hoofdletters schrijven. De schilders en beeldhouwers zijn vijf jaar lang opgeleid door de beste figuratieve en realistisch werkende docenten. Na de opleiding blijken veel van de afgestudeerden, zonder traditie en vakmanschap te verloochenen, te worden gedreven tot vernieuwing in de kunst. Den Haag mag zich verheugen in een expositie waarin 33 kunstenaars hun werk tonen.

De alumni van de Klassieke Academie hebben eind 2016 hun krachten gebundeld in de nieuwe kunstenaarsvereniging 'AKKA' (Alumni Kunstenaars Klassieke Academie). AKKA gelooft in de kracht van de kunst en in de noodzaak van de kunst in onze maatschappij. De passie voor de kunst verbindt de AKKA-leden. Door het onderlinge contact wordt het creatieve proces gestimuleerd. De resultaten zijn er dan ook naar, AKKA wil de wereld graag laten zien hoe sterk en divers het werk van de leden is. In Noord-Nederland en in het Noord-Duitse grensgebied zijn sinds de oprichting diverse exposities georganiseerd. Het wordt hoog tijd dat Den Haag en de AKKA-kunstenaars elkaar leren kennen. AKKA is blij met de gelegenheid die de Haagse Kunstkring de noordelijke kunstenaars biedt.

AKKA gelooft in de kracht van kunst en de noodzaak voor kunst in onze maatschappij. In een presentatie tijdens de finissage vertellen ze hierover en over de rol die de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen daarin speelt. Daarna worden zij al lopend door de tentoonstelling geïnterviewd over hun eigen werk. We sluiten deze week af met een lopend buffet waarvoor je je kunt opgeven, zodat we weten hoeveel we gaan maken. De deelname is gratis. We hopen met veel leden van de Haagse Kunstkring en andere geïnteresseerden de Groningers te ontmoeten.