3 t/m 21 december

Tentoonstelling: Carla Krutzen, sieraden & Frans Kokshoorn, beelden (Albert Vogelzaal)

a Frans Kokshoorn  a Carla Krutzen

Frans Kokshoorn                  Carla Krutzen

Carla Krutzen maakt draagbare sieraden van koud smeedbare metalen. Deze zachte metalen laten zich mengen (legeren), zijn koud bewerkbaar en daardoor ideaal voor de edelsmid. Bij iedere menging van goud, zilver, platina, palladium, koper, lood, nikkel, zink, tin en aluminium ontstaan metalen met nieuwe structuren, eigenschappen en kleuren. Je moet dan denken aan geel-, rood- en witgoud in verschillende karaten, zilver in verschillende gehaltes, alpaca (nieuw zilver), messing, tombak en verder alle bronzen.

Aan de sieraden van Carla Krutzen kun je zien dat zij kennis heeft van modevormgeving en beeldhouwen. Elk sieraad van haar hand is uniek en de maat, het schaal- en kleurgevoel zijn bepalend. Onmisbaar voor haar is het geluid van de vlam, de slag van de hamer, het zingen van de zaag en de natuur.

Vanaf 1988 tot dit jaar heeft zij veel belangstellenden voor het edelsmeedvak lesgegeven in haar eigen Breston Academie in Scheveningen. Meer over haar werk: www.carlakrutzen.nl.

De Voorburgse beeldhouwer Frans Kokshoorn verbeeldt de mens, huizen en steden. In zijn menselijke figuren geeft hij de anonimiteit weer door de hoofden te vervangen door andere vormen. Frans vindt humor een belangrijke factor in zijn werk. Zijn bronzen huizen en steden vormt hij zonder vooropgesteld plan. In deze werken is de structuur het belangrijkste. Op de tentoonstelling laat hij beelden zien. Meer over deze kunstenaar en zijn werk: http://franskokshoorn.com.

Beide exposanten zijn werkend lid van de Haagse Kunstkring. Er is geen opening of afsluiting van de tentoonstelling.