Zondag 16 november 14.00 uur

Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de Voorburgse componist en pianist Peter Visser. Met het Picantolino Trio, bestaande uit mezzosopraan Marijke Persijn, violiste/altiste Christine Visser en Peter Visser zelf, en met 3 jonge talentvolle musici uit Friesland: fluitiste Rianne Jongsma, tenor Jeroen Helder en pianist Frans Douwe Slot. Met werken van Schubert, Brahms, Henriëtte Bosmans en Peter Visser.

Trio Picantolino
Trio Picantolino

Toegang leden, CJP, Ooievaarspas en studenten conservatorium € 5,-; overigen € 10,-

De Voorburgse componist en pianist Peter Visser viert zondag 16 november het feit dat hij in 2014 vijfenzeventig jaar is geworden. Dat doet hij met een concert in de bovenzaal van het gebouw van de Haagse Kunstkring aan de Denneweg te Den Haag, waar hij zo menig evenement organiseerde: hij was er jarenlang bestuurslid en voorzitter van de Afdeling Muziek.

Visser, behalve als musicus ook als schrijver over muziek en als muziekrecensent nog actief, heeft voor dit verjaardagsconcert de leden van zijn Picantolino Trio meegenomen. Behalve hijzelf zijn dat mezzosopraan Marijke Persijn en violiste/altiste Christine Visser. Maar ook drie jonge talentvolle musici uit Friesland komen over om een speciaal voor hen geschreven werk uit te voeren: fluitiste Rianne Jongsma, tenor Jeroen Helder en pianist Frans Douwe Slot.

Peter Visser, geboren in Friesland, gaat tijdens dit concert terug naar zijn "roots". Dit naar aanleiding van een prijs, die hij onlangs won met een koorcyclus op Friese gedichten van Obe Postma. Ter gelegenheid van de prijsuitreiking componeerde Visser voor Trio Picantolino de cyclus "Lieten fan Libben en Dream" (liederen van leven en droom). Deze liederen worden door het ensemble tijdens het concert uitgevoerd. Naar aanleiding van fraaie vertolkingen van zijn werk door Rianne Jongsma en Frans Douwe Slot op een concert in Sneek besloot hij voor hen en tenor Jeroen Helder een derde Postma-cyclus te schrijven: "Jiertiden" (seizoenen), die nu zijn première beleeft. Nog een Visser-première is het door de componist zelf te spelen pianowerk "De Profundis". Peter Visser heeft altijd geijverd voor de Nederlandse muziek. Vier Franstalige liederen van Henriëtte Bosmans getuigen hiervan. Werken van Brahms (twee liederen met altviool) en Schubert, Vissers favoriete componisten, completeren het programma.