13 t/m 31 augustus

Tentoonstelling met werk van Kees Wattjes (Albert Vogelzaal)

Opening: zaterdag 16 augustus 16.30 uur
Uitloop: zondag 31 augustus 16.00 uur

"De Haagse Kunstkring presenteert met trots één van de grootste kunstenaars van deze tijd, Kees Wattjes, in de tentoonstelling Kees speelt door." Zo begint een tekst die Kees Wattjes ons stuurde.

a Van Gogh and me 2014  a Hanginging out with the boys 2014  a Edward Hopper meets Kees Wattjes

Van Gogh and me                Hanging out with the boys    Edward Hopper meets me

"De Haagse Kunstkring presenteert met trots één van de grootste kunstenaars van deze tijd, Kees Wattjes, in de tentoonstelling Kees speelt door. Het is een regelrecht vervolg op zijn tentoonstellingen uit 2008 (Savior of the Universe, een speels antwoord op de beginnende wereldcrisis) en de Art Games-tentoonstellingen uit 2010 en 2011. Hierin onderzocht Kees Wattjes het element spel in het tot stand komen van kunst. Hij maakte automatische schilderijen met elektrisch speelgoed, mede geholpen door een zeer ruimhartige subsidie van STROOM. De tentoonstelling in 2011 werd over het internet vanuit New York geopend door de Amerikaanse kunstenaar en musicus Mathew Ostrowski.

De tentoonstelling Kees speelt door wordt een installatie aan de muur. Kees Wattjes presenteert daarin allerlei aspecten van zijn kunst, sommige nog nooit getoond, in een vorm die geïnspireerd is door zijn tienerkamer, waar alle wanden beplakt waren met foto's uit de Playboy en de  Popfoto. Kees Wattjes identificeert die tienerkamer als zijn eerste kunstwerk. Deze tentoonstelling is daar een hommage aan en een sprong van 50 jaar terug in de tijd met een projectie in het hier en nu. "Kunst en kunstenaar zijn hetzelfde" is een motto van Kees Wattjes, geïnspireerd door Lodewijk de Veertiende: "L'art c'est moi!".

Dit zit in deze nieuwe tentoonstelling verwerkt door een serie selfies, waarbij Kees Wattjes zichzelf portretteert met op de achtergrond een beroemd schilderij. Daarnaast zijn elementen uit zijn verleden te verwachten, andere uit het heden en misschien verwijzen er een paar naar de toekomst. De exposite wordt muzikaal geopend met een optreden van de violiste Lenneke Willems en de pianiste Beatrice Veselicova die werken van Kreisler zullen uitvoeren. De opening wordt verder muzikaal omlijst met een optreden van dj Artefact ook bekend als Reshu Tahar en Arthur Wattjes.

Kees Wattjes 2014

NB. De hier aangeleverde tekst is een kunstwerk van Kees Wattjes 2014"

“De Haagse Kunstkring presenteert met trots één van de grootste kunstenaars van deze tijd, Kees Wattjes, in de tentoonstelling Kees speelt door.” Zo begint een tekst die Kees Wattjes ons stuurde.