13 t/m 31 augustus

Werk van eindexamenstudenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag 2014 (galerie en Hoge zaal)

Opening: zaterdag 16 augustus 17.00 uur
Uitloop: zondag 31 augustus 16.00 uur

a Anna Melnykova  a Roel de Nijs  a Jef Stapel

Anna Melnykova                   Roel de Nijs                         Jef Stapel

a Lotte de Ruiter  a Robin Butter  a Keyezua

Lotte de Ruiter                      Robin Butter                        Keyezua

a Sha Yee Jin  a Robin van Wijk  a Lilian van Daal

Sha Yee Jin                          Robin van Wijk                     Lilian van Daal

a AkychaTegelaar  a Marijn van Blom  a Henri Verhoef

Akycha Tegelaar                   Marijn van Blom                  Henri Verhoef

Deze tentoonstelling laat werk zien van studenten die deze zomer afstudeerden aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Het is een selectie uit het eindexamenwerk van de afdelingen Beeldende Kunst, Grafisch Ontwerpen, Fotografie, Interieurarchitectuur & Meubelontwerpen, Textiel & Mode, Interactive/Media/Design en Art Science en Artistic Research.

Afgestudeerd zijn betekent klaar zijn voor het professioneel kunstenaarschap. Met deze tentoonstelling willen de professionele kunstenaars van de Haagse Kunstkring laten zien wat hun opgevallen is bij deze nieuwe lichting jonge kunstenaars en vormgevers. Zij hebben bij de selectie vooral gekeken naar nieuwe of vernieuwende uitgangspunten in het beeld. Ze hebben gezocht naar nieuwe of ongebruikelijke benaderingen van het medium, voor zover dat heden ten dage nog mogelijk is. In ieder geval laten deze exposanten dat op een of andere manier zien in hun werk en maken het daardoor verrassend. Zo kun je 'new steps' maken.

Van de afgestudeerde beeldend kunstenaars zijn geselecteerd: Henri Verhoef, Anna Melnykova, Robin Butter, Jef Stapel, Leslie Nagel, Akycha Tegelaar en Marijn van Blom.

De exposanten uit de verschillende designrichtingen zijn: Rozanne Ottenhof, Lotte de Ruiter, Robin van Wijk, Keyezua, Roel de Nijs, Lilian van Daal, Sha Yee Jin en Bastian Visch.