Zondag 5 januari 17.00 uur

In de serie Eerste liefde vertelt Gertrude Kunze over de rol die Elizabeth Goudge's familietrilogie The Eliots of Damerosehay heeft gespeeld in haar leven - en dat van haar familie.

Toegang vrij.

Zelf schrijft Gertrude Kunze hierover:

"Stel dat je familie van Engeland houdt - we komen uit Friesland, dus die affiniteit is er wel - stel dat je ouders dan, niet zo lang na de oorlog, voor het eerst naar Londen gaan en met geweldige verhalen terugkomen over die prachtige stad, ja, dan gebeurt er iets. Dus Londen zat bij ons als kinderen al in het hart. Stel dat je dan ook nog in de Openbare Leeszaal aan de Badhuisstraat een Engelse roman vindt die alles zegt wat jij bedoelt te zeggen over Engeland, het landschap en die speciale manier van mens zijn, namelijk: Engelsman, een eilandbewoner. Dan is de magie compleet. Deze trilogie van Elisabeth Goudge heeft mijn familie en mijzelf als het ware door het leven begeleid. Ik hoop daar iets van over te brengen op deze middag."

Gertrude Kunze werd in 2012 lid van de afdeling Letteren, Theater en Film. Ze publiceerde in Hollands Maandblad,Tirade en Extaze. In 2007 verscheen haar verhalenbundel 'Vandaag misschien, misschien vannacht'. Ze werkt aan een roman.