2 t/m 27 maart 2022
Tentoonstelling met recent werk van 7 kunstenaars

Sonja van der Burg, Rob van Doeselaar, Rob Thuis, Susan de Kruiff, Rineke Kop, Ella van Schaik en Clemens Zalm (Bovenzaal)

Opening: zaterdag 5 maart 16.00 uur
De kunstenaar vertelt: zondag 13 maart 16.00 uur

PRESENT pers

Zij laten werk zien dat in de laatste twee jaren is ontstaan. Sommige kunstwerken zijn heel recent of zelfs speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling.

Het was een rare tijd, de afgelopen jaren. Het gedwongen binnenzitten, de vaccinaties, de onzekerheid, dan dít weer niet, dan dát weer wel. Deze kunstenaars probeerden elkaar te steunen en door deze tijd te loodsen. Zo was er twee jaar dagelijks intensief contact via WhatsApp. In deze tentoonstelling laat de groep een beeldende weerslag zien van deze periode.

De groep werd opgericht met het doel elkaar te ontmoeten, samen over kunst te praten, elkaar te stimuleren in het werk, samen te werken, natuurlijk een wijntje te drinken, maar ook om zich als groep te laten zien. In 2019 presenteerde zij zich voor het eerst onder de naam ZEEVONK op de kunstmanifestatie KUNSTKIJK op het eiland Goeree-Overflakkee. Er zouden meerdere presentaties komen, maar corona stak daar een stokje voor.


SONJA VAN DER BURG
Ieder werk is een verhaal op zich. Dit kan gaan over een persoonlijke ervaring of reactie op een bredere maatschappelijke situatie. Fascinatie voor humor en schurende pijn in alledaagse situaties die het leven tekenen zijn leidend.
Zij is van plan om meerdere kleine werken aan de muur te bevestigen in de vorm van de Melkweg. Een spiraal dus, waarbij één afbeelding het centrale werkstuk zal zijn. De kleinere werken zijn borduurcollages aangevuld met klein keramisch werk in de vorm van handen en voeten.

ROB VAN DOESELAAR
De insteek is grafiek. Maar ik weet niet of ik het op tijd kan redden met de ideeën die ik ervan had. Ik heb in elk geval enkele zwartwit iPad- en iPhonetekeningen. De grootste (foto) is 110x80 (lijstmaat) en de anderen zijn 40x50 cm en/of 20x20 cm. Het mooiste zou zijn om ook een paar kleine etsjes te laten zien. Maar het is allemaal in een experimentele fase, vandaar de twijfels.

RINEKE KOP
Ik heb deze werkstukken gemaakt tijdens corona, maar ben er niet anders door gaan werken! Het werkproces is hetzelfde gebleven: mij laten verrassen door de intentie van de kleur en de reactie van de opgebrachte verf op het linnen of papier. Het gesprek aangaan met de verf en kleur waarin alles mag en niets vaststaat.

SUSAN DE KRUIFF
Na twee jaar pandemie is mijn blik op de wereld veranderd. Wat vastzit komt los en wat los zit wil vast. Het verlangen om vrij te zijn wordt met de dag groter. Dit vraagt om een ander perspectief. 'Verandering' en  'transformatie', voor deze tentoonstelling heb ik mij hierdoor laten inspireren.

CLEMENS ZALM
Wat ik in de tentoonstelling laat zien is een werkstuk dat niet af is en daarmee een tussenfase naar de uiteindelijke vorm. Mijn plan is om dit werkstuk verder te vormen door met een een kettingzaag stukken weg te halen en de gestileerde vorm aan te tasten. Ik heb voor een werkstuk gekozen waar ik nog mee bezig ben, omdat ik vind dat dit recht doet aan het thema van de tentoonstelling: The Present.

ELLA VAN SCHAIK
De lockdown tijdens corona was voor mij een aangename, rustige en creatieve periode. Ik heb in die tijd lekker door kunnen werken aan het Poezenkwartet. Vervolgens heb ik veel tijd gestoken in het promoten van het kwartet. Dat is aardig gelukt en dat laat ik zien op deze tentoonstelling.

ROB THUIS
In coronatijd/lockdown heb ik de tijd genomen om al mijn projecten opnieuw te catalogiseren en te archiveren. Alle foto's die getuigen van de 40 jaar dat ik mijn beeldende projecten maak, heb ik opnieuw door Photoshop gehaald en afgedrukt. Een en ander is samengebracht in twee kartonnen cassettes.