Maandag 9 augustus 2021  19.30 uur

Lees- en gesprekgroep rondom de geschriften van de filosoof Peter Sloterdijk. Gespreksleider: Philo Gruisen

Deelname is uitsluitend voor leden van de Haagse Kunstkring.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sinds enkele jaren kent de Haagse Kunstkring een lees- en gespreksgroep rondom de geschriften van de filosoof Peter Sloterdijk.

De keuze voor deze ronde is gevallen op een essay, een literair filosofisch werk(je) van Sloterdijk uit 2001, getiteld ‘Dauw van de Bermuda, Over enkele regimes van de verbeeldingskracht’. Een mooie opwarmer voor nieuwe tijden. Hierin wordt niet alleen de kwestie rond fantasie en verbeelding  in de geschiedenis uitgewerkt, maar juist ook afgeleid uit werk van grote, schrijvende kunstenaars (Ovidius, aartsvader Antonius, Shakespeare, Büchner, Beckett, Joyce). Heel geschikt en to the point voor iedereen van de Haagse Kunstkring. Leden van de afdeling Literatuur zijn natuurlijk ook van harte uitgenodigd. We starten maandag 7 juni om 19.30 uur en komen iedere twee weken bij elkaar.

Philo Gruisen is de vertaler en gespreksleider. De zes bijeenkomsten zijn één keer in de twee weken gepland op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur, lopend van 7 juni t/m 9 augustus 2021.