Zaterdag 21 april 2018 20.15 uur

Voordrachtskunstenaars Simon Mulder en Marijke Brekelmans lezen uit De berg van licht, Extaze en korte verhalen. Met Daan van de Velde, piano.

Penning Louis Couperus

Toegang leden Haagse Kunstkring € 10,-; overigen €15,-.

Kaarten

Een afwisselende voorstelling met werk van en muziek uit het werk van de grootste Nederlandse romanschrijver. Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt bekend en minder bekend werk van Louis Couperus; verwacht u fragmenten uit De berg van licht, en de korte verhalen Het spoorwegongeluk en Het verbeelde leven. U luistert naar een oude opname van een Couperusvoordracht door voordrachtskunstenaar Albert Vogel jr.

Marijke Brekelmans brengt een fragment uit Couperus' Extaze, en samen met Simon Mulder en pianist Daan van de Velde brengt zij een fragment uit Eline Vere, begeleid door de pianobewerking van Wagners Lohengrin-ouverture, die in datzelfde fragment voorkomt, waardoor verteltijd en vertelde tijd geheel samenvallen.

Daan van de Velde en Simon Mulder presenteren ten slotte de première van een declamatorium voor piano en stem op Couperus' korte verhaal De binocle.

Zaal open 19.45 uur