Carla Krutzen & Trudie Wals

9 december 2015 t/m 3 januari 2016

Carla Krutzen, sieraden & Trudie Wals, etsen en houtsneden (Albert Vogelzaal)

Opening: zaterdag 12 december 17.00 uur
Uitloop, informele afsluiting: zondag 3 januari 16.00 uur

a Trudie Wals    a Carla Krutzen

Trudie Wals                            Carla Krutzen

In 2014 deden Trudie Wals en Carla Krutzen mee aan een tentoonstelling met werk van leden van de Haagse Kunstkring in Hoorn. Ze werden meteen enthousiast over elkaars werk. Dat is de reden waarom ze nu samen exposeren.

Carla volgde haar opleidingen mode- en metaalvormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht (ABKM). In 1973 behaalde zij haar hbo-bachelor en kreeg daarmee ook haar meesterteken. Als vormgeefster en edelsmid specialiseerde ze zich in de koud smeedbare (zachte) metalen. In haar unieke sieraden zijn duidelijk deze opleidingen en haar gevoel voor vorm, schaal en kleur aanwezig en bepalend. Reizen en de contacten met andere culturen zijn voor haar nog steeds dé inspiratiebron en daarom onmisbaar en wederzijds. In december volgend jaar exposeert zij in Groenland.

Trudie Wals maakt etsen en houtsneden in combinatie met fotografie en gemengde technieken. Zowel cultuur als de natuur zijn een belangrijke inspiratiebron voor haar. Zo kunnen houtsneden ontstaan uit impressies van de gelaagdheid van affichemuren of de huid van sommige bomen. Ook water inspireert Trudie. Doordat ze op een woonboot woont, heeft ze dat continu om zich heen. De indrukken die zij door het water opdoet, zien we terug in de cirkels en de lijnen in haar werk.De houtsneden drukt zij op handgeschept papier uit Azië af. De gescheurde randen zorgen voor een specifiek beeld. Het subtiele lijnenspel en de vaak abstracte vormen geven het werk een verrassend en verstild beeld.
In haar etsen verwerkt Trudie Wals vaak dun oosters papier. Ze gebruikt daarbij de Chine collé-techniek. Daarbij plak je dun oosters papier op zwaardere papiersoorten, zoals etspapier. De vezels van het papier worden zichtbaar en werken mee in het beeld. Dit maakt dat iedere druk in Chine collé uniek is.

Carla is vrijdag en zaterdag vanaf 12.00 uur en Trudie woensdag en zondag vanaf 13.00 uur aanwezig in de bovenzaal.