26 oktober 2023, 20.00 uur
100 jaar Maison d’Artiste van van Doesburg en van Eesteren. Een tweegesprek tussen Mick Eekhout en André Kruysen.

De afdeling Design & Architectuur organiseert deze lezing over 100 jaar Maison d’Artiste van van Doesburg en van Eesteren.

Van droom naar daad in de spagaat?
100 jaar Maison d’Artiste van van Doesburg en van Eesteren
26 oktober 2023 van 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Haagse Kunstkring, Denneweg 64 Den Haag

Een tweegesprek tussen Mick Eekhout en André Kruysen

Naast de presentatie van Mick Eekhout van dit indrukwekkende onderzoek naar realisering van van Doesburgs Maison d’Artiste, wordt er een hedendaags project, ‘TouT’ van André Kruysen naast geplaatst. Wat komt erbij kijken wanneer een model werkelijk gebouwd wordt? Moet je het wel willen?

Mick Eekhout is o.a. hoogleraar productontwikkeling in Delft geweest en oprichter van Octatube, een bedrijf wat op innovatieve wijze architecturale hoogstandjes concreet weet te maken. Onder zijn leiding hebben studenten Maison’ d’Artiste (van Doesburg) onderzocht op mogelijke realisering. Momenteel is er een reizende tentoonstelling van het onderzoek van de studenten. Mick Eekhout is zelf gevraagd om de consequenties van realisering te onderzoeken. Daarover geeft hij lezingen.

André Kruysen is beeldhouwer met een uitgebreid oeuvre, in binnen- en buitenland. Hiervoor heeft hij in 2011 de Ouburg prijs ontvangen. De relatie met architectuur is in diverse aspecten van zijn werk terug te vinden. Tevens is hij docent beeldend op de HABK in Den Haag en conservator van de beeldengalerij in Den Haag.
TouT is een beeld voor landgoed ’t Rozendael, bestemd voor overnachtingen. Momenteel in de fase van vergunningverlening.

Moderator: Gerard Ugen
Gerard Ugen is architect/ beeldend kunstenaar. Sinds juni 2022 lid van de Haagse Kunstkring en sinds juni 2023 bestuurslid van de afdeling BK,D&A.

Lees meer over Mick Eekhout
Lees meer over André Kruysen

Toegang: vrij
Start: 20.00 uur
Eindtijd: 22.00 uur
Inloop: vanaf 19.30 uur
Locatie: Haagse Kunstkring, Denneweg 64 Den Haag, Albert Vogelzaal