Local Sound

Dinsdag 21 mei 2019  14.00 uur

Luisterlezing door muziekverteller Brechtje Roos over de Haagse muziekwereld door de eeuwen heen.

a Brechtje Roos

Toegang €15 bij online reservering; €18 aan de deur; leden Haagse Kunstkring €12,50.

Anouk & Huygens, Rembrandt Frerichs & Mozart, Paul van Vliet & Unico Wilhelm Graaf van Wassenaer. Overeenkomst? Ze hebben allemaal iets met muziek en Den Haag. Net als het strand, de Eerste én Tweede Haagse school en het (politieke) spel. Hoe dat precies zit maar vooral klinkt? Dát vertelt je reisleider in muziek: de Haagse muziekverteller Brechtje Roos.

Aan de hand van uiteenlopende muziekfragmenten krijgen luisteraars context en luistertips over muziek in en uit Den Haag. Brechtje hink-stap-springt - met een iPod in haar hand - bezield en energiek door verschillende stijl- en tijdsperiodes van de Haagse muziekwereld. Ze vertelt, licht toe en laat de muziek leven. Na de luisterlezing klinkt de stad anders. Deelnemers lopen met frisse oren over het Binnenhof en langs de kust!

Vaste prik is het gedeelte 'de muziekmijmering' waarvoor publiek een eigen muziekfragment kan inbrengen. Ieder kan een fragment meenemen, dat voor hem of haar is verbonden met Den Haag. Bij elk uitgekozen fragment hoort natuurlijk het persoonlijke verhaal!

Voorkennis van muziek is niet nodig. Wel open en nieuwsgierige oren!

REACTIES

'Muziekverteller Brechtje Roos heeft een mooi en persoonlijke aanpak. En dat zie je aan de publieksreacties! Haar intensiteit, betrokkenheid en enthousiasme komen over bij het publiek.' Bart Schneemann- artistiek leider Nederlands Blazers Ensemble

'De hartstocht van Brechtje voor muziek is hartverwarmend. Ze legt verbanden tussen diverse genres waardoor er letterlijk een wereld aan muziek voor je opengaat.'

Corné Ran-programmeur Zuiderstrandtheater/ Nieuwe Kerk Den Haag

WIE

Brechtje Roos (muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog en oprichter Studio Hoor Muziekeducatie) scherpt je oren aan. Ze laat jou anders luisteren en meer horen in muziek uit allerlei windstreken en stijlperiodes. Freelance geeft ze lezingen, presentaties, inleidingen op festivals, kamermuziekpodia, voor concertseries, met musici en organisaties als Nederlands Blazers Ensemble, Theaters Tilburg, Projazz, ensemble Modelo62, Nacht van de Filosofie Den Haag.

De lezing duurt tot 15.30 uur