Zaterdag 11 juni 2022    20.00 – 22.00 uur

Liederen, theater, boekpresentatie en absint!

a Verlaine2022

Collectief het Feest der Poëzie brengt samen met Uitgeverij HetMoet de Franse dichter Paul Verlaine (1844-1896) tot leven. Acteur Marcel Faber, sopraan Selma Harkink, pianist Jeroen Sarphati en voordrachtskunstenaar Simon Mulder vertellen het verhaal van zijn leven. Zij doen dat met liederen op teksten van Verlaine door Franse componisten uit zijn tijd zoals Debussy, Chausson en Fauré. Er wordt o.a. voorgedragen uit nieuwe vertalingen van zijn gedichten door Simon Mulder, uit brieven en krantenberichten uit die tijd. De Poëziebar schenkt absint!

Uitgeverij HetMoet presenteert de gelijknamige handgebonden en van een ambachtelijk omslag voorziene bundel van deze nieuwe vertalingen. Deze tweetalige uitgave bevat 18 op muziek gezette gedichten van Verlaine en alle in de voorstelling voorkomende liederen staan erin.

We maken mee hoe Verlaine kennismaakt met de jonge dichter Arthur Rimbaud en een tumultueuze affaire met hem aangaat, die eindigt met een pistoolschot. We horen hoe Verlaine naar Nederland reist en de pas opgerichte Haagse Kunstkring bezoekt, en hoe hij eindigt als ware bohémien.

De zaal is open om 19.30 uur. Het evenement vindt plaats in de Haagse Kunstkring. Deze Verlaine-avond is onderdeel van het Art Nouveau Festijn over Den Haag rond 1900 dat van 10 t/m 12 juni in Den Haag plaatsvindt. De organisatie is in handen van Art Nouveau Festijn / Stichting Feest der Poëzie.

Toegang € 17,50; leden Kunstkring € 15,-.

Kaarten

(leden Haagse Kunstkring kunnen het wachtwoord voor de kortingskaarten opvragen per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)