Zondag 22 augustus 2021 16.00 uur

Een voorstelling waarin muziek, kunst en filosofie elkaar ontmoeten. Door accordeoniste Erica Roozendaal.

Hannahs Podium

 Toegang € 10. Reserveren is noodzakelijk: tel. 070-3647585 (woensdag t/m vrijdag 12.00-17.00 uur; zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur).

Zondag 22 augustus geeft multitalent Erica Roozendaal een optreden waarin muziek, kunst en filosofie elkaar ontmoeten. Vijf schilderijen en vijf muziekstukken verbinden, reflecteren en reageren op het gedachtegoed van de Duits-Amerikaanse Joodse filosoof Hannah Arendt (1906-1975).

Erica Roozendaal zocht en schreef muziek die een link heeft met haar ideeën. Hiernaast maakte ze ook een vijftal schilderijen. Het beginpunt van inspiratie was de vraag: Als Hannah Arendt nu had geleefd, hoe zou zij gereageerd hebben op onze maatschappij, onze politiek en ons handelen? Thema's die langskomen zijn onder andere vrijheid, wat is politiek, wat is (de zin van) denken en hoe kunnen we omgaan met vluchtelingen.

Een reactie hierop zie je en hoor je in beeld en muziek, afgewisseld met een toelichting op haar werk. Op accordeon laat Erica Roozendaal een grote verscheidenheid aan muziek horen: Bach, klezmer, Amerikaanse hedendaagse muziek en een zelfgeschreven stuk . En al deze werken zijn op één of andere manier verbonden aan Arendt's ideeën.