Vrijdag 2 juli 2021 20.00 uur

 Furmi Gomez, altsaxofoon; Yussif Barakat,contrabas; Owen Hart jr., slagwerkFurmi Gomez

Toegang leden Haagse Kunstkring en Ooievaarspashouders € 10; overigen € 15. Reserveren per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Furmi Gomez komt uit Spanje en behaalde zijn master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij trad op op diverse jazzpodia, zoals het Bimhuis, Dizzys, Pavlov, Le Vagavond, en de Kikker.

Furmi verbleef vijf jaar in New York, waar hij zich professionaliseerde als een jazzmusicus en bandleider. Hij speelde daar in diverse clubs als Mezzrow Jazz Club, The Bowery Electric, Bar Nine, Erzulie, Pete’s Candy en The Club Room of The Soho Grand Hotel.

Onlangs nam hij zijn nieuwe album op: New York Minute. Hij werkte daarin samen met de top van de musici uit New York. Het album bevat alle songs die hij schreef in deze bruisende stad.

Furmi Gomez werkt graag met muzikanten uit verschillende landen. Hij speelde op festivals overal ter wereld, zoals Fringe Fest, Wac Fest, Girona Jazz Fest, North Sea Jazz en Agrinio Jazz Fest.


De Amerikaan Owen Hart jr. heeft zijn sporen verdiend in de internationale jazzscene. Hij werkte mee aan studio-opnames met veel jazzgrootheden. Hart gaf les aan het conservatorium in Groningen in slagwerk en gaf workshops en masterclasses over de hele wereld.


Yussif Barakat woont in Den Haag en werkt daar als bassist in de klassieke muziek, de vroege muziek en jazz. In 2019 behaalde hij een dubbele master in contrabas en violone aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Barakat trad op met de Nederlandse Bachvereniging, Musica Temprana, Musica in Scena, Ensemble Odyssee en het Orkest van de 18e Eeuw. In 2019 won hij de eerste prijs tijdens de Viennese Bass Days in Amsterdam.

 

https://www.furmigomez.com/new-york-minute

https://vimeo.com/520948539