5 t/m 30 mei 2021

Tentoonstelling met werk van enkele leden van de afdeling Design & Architectuur van de Haagse Kunstkring: Dick van der Kooij, Karel Bodegom, A.J. Dekking, Carla Krutzen, Gerrit van Es, Thea van Loon, Rob Parry, Françoise Berserik en Paul Wezenberg (Lange Zaal)

Zaterdag 8 mei 16.00 uur: virtuele opening via YouTube: HaagseKunstkring-mei2021

N.B. De paneldiscussie met Eric Vreedenburgh die gepland stond voor 28 mei is uitgesteld

Zondag 30 mei 16.00 uur: het leven en werk van Rob Parry belicht door Huub Thomas

Bekijk hier de video met korte presentaties door de exposanten

Design Françoise Berserik

Werk van Françoise Berserik

De deelnemers aan deze expositie vertegenwoordigen verschillende disciplines binnen de wereld van design en architectuur. Er zijn maquettes, sieraden, mode, ontwerptekeningen, meubels, foto’s, hedendaags design, enz. te zien.

Een bijzondere plaats binnen de tentoonstelling neemt Rob Parry in. Als 95-jarige is hij een van de oudste leden van de Haagse Kunstkring. Al in 1957 ontwierp hij voor de toenmalige PTT de bekende rode brievenbus die nog steeds in gebruik is. Van hem zijn enkele meubels te zien.

Van een geheel andere orde zijn de in steen gehakte strakke en krachtige letters van Françoise Berserik. Zeer recent is het werk van Interieurarchitect en productontwerper Karel Bodegom. Hij toont zijn LLeHs (Long Lasting electric Heating system), een uiterst geavanceerd verwarmingselement (gebaseerd op infraroodstraling) dat je zowel qua vormgeving als functionaliteit revolutionair kunt noemen.

Eigentijds zijn ook de objecten van Carla Krutzen. Zij exposeert haar sieraden samen met enkele kleinplastieken. Van Thea van Loon zijn er uitgewerkte modeontwerpen, Paul Wezenberg presenteert zijn foto’s van moderne Haagse architectuur en Gerrit van Es zijn architectuurontwerpen en een aantal maquettes.