28 oktober t/m 22 november 2020

Vitrinepresentatie door beeldend kunstenaar Mia Westerhof

a Slapende muze

Mia Westerhof, 'Slapende muze', olieverf op paneel, 50x60cm

Vrijdag 20 november is de kunstenares aanwezig tussen 14.00 en 17.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: bel 070-3647585 tijdens openingstijden van de galerie (woensdag-vrijdag 12-17 uur; zaterdag-zondag 13-17 uur)

“Nadat ik juist had besloten het thema Haagse stadsgezichten los te laten, ontmoette ik tot mijn genoegen een heel ander stadsgezicht: dat van acteur en storyteller Michael Driebeek van der Ven. In 2017 verscheen hij in het Haags Historisch Museum in de rol van een 17e-eeuwse schilder. Hij opende als de meester zélf de tentoonstelling ‘Schuttersstukken van Jan van Ravensteijn’ . Michael was meteen enthousiast over mijn plan.

Zonder probleem kreeg ik toestemming van het museum om in de schutterszaal aan het tekenen te gaan. In gehuurd kostuum gestoken, heeft Michael op ludieke wijze zich verplaatst in diverse vooraanstaande functies van de geportretteerden, die op de echte schuttersstukken nogal stijfjes en zelfvoldaan overkomen.

Onze samenwerking heeft geresulteerd in een aantal houtskoolschetsen, pastels en drie olieverfschilderijen op paneel. De ene keer maakt Michael deel uit van het ‘gewichtige’ gezelschap en een andere keer lijkt hij uit de lijst gestapt. Zo’n scène gaf wel hilariteit onder museumbezoekers.

Tot 22 november zijn de schutters op een speciale plaats geëxposeerd: in de Vitrine van Vertoon bij de Haagse Kunstkring. Het ingelijste karakter van de vitrine geeft een extra accent aan dit historisch gegeven in een nieuw jasje."