8 januari t/m 2 februari 2020

Tentoonstelling met Spaanse landschappen

Theo de Feyter, gouaches; Alex Verduijn den Boer, tekeningen; Kris Spinhoven, olieverfschilderijen; Joanna Quispel, pasteltekeningen; en Bram Stoof, tekeningen (Lange zaal)

a Afbeelding 3

Opening: zaterdag 11 januari 16.00 uur
De kunstenaar vertelt: zondag 26 januari 16.00 uur

 

In juni 2019 schilderden deze kunstenaars twee weken samen in Jarque de la Val, een klein dorp in Aragón, gelegen op zo'n 1300 meter hoogte in een weids, warm okergekleurd landschap. De schilders kennen elkaar al lang, zijn bevriend en hebben al eerder op andere locaties in wisselende samenstelling gewerkt. Het werk en de verhalen van Alex, die al tientallen jaren in Aragón werkt, trokken de anderen er mee naartoe.

Deze expositie toont het werk dat ze daar ter plekke schilderden. Het levert een expositie op waar veel te vergelijken valt. Regelmatig zie je dezelfde plaatsen, gezien door andere ogen, uitgevoerd in andere technieken. Theo werkt met gouache, hij stileert het landschap tot een overzichtelijk geheel. Bram werkt met aquarel. Hij keert steeds weer terug naar de populieren. Met kleine toetsjes probeert hij het ritselen van de bladeren te pakken. Joanna met pastel en Kris met olieverf zijn op zoek naar de genius loci, de geest van de plek. Alex zoekt het verval en dat is er ruim voorradig, hij maakt grote tekeningen in conté. De verbindende factor is het goed kijken.