Vrijdag 21 september 20.00 uur

Absurdistische verhalen van Belcampo verteld door acteur Piet van der Pas en verbeeld door beeldend kunstenaar Peter Dejong

a Belcampo

Toegang leden en Vrienden Haagse Kunstkring en CJP € 7,-; niet-leden € 10,- (Ooievaarspas 50%). Reserveren per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 070 3647585. Geen voorverkoop, kaarten aan de zaal. inloop vanaf 19.30 uur.

De voorstelling 'Ik zat er al. Ik was al ingestapt' is een uitbundig en ontregelend samenspel van toneel en beeldende kunst. Acteur Piet van der Pas en beeldend kunstenaar Peter Dejong spelen samen vijf absurdistische verhalen van Belcampo. In juli brachten ze deze voorstelling in strandtent De Fuut waar een geestdriftig publiek hen drie avonden op rij onthaalde op een langdurig en luidruchtig applaus.

'Grillige bokkensprongen van een levendige geest' noemde Menno ter Braak het werk van Belcampo. Zo voeren Van der Pas en Dejong zijn verhalen ook op. Ze lokken het publiek bizarre werelden in die toch ook weer samenvallen met de 'normale werkelijkheid'. Dat begint al met de man die in de trein stapt en daar opeens zichzelf ziet zitten. Hij was al ingestapt.

De vijf verhalen zijn naadloos aaneengeregen. Een arts moet een reuzin, verbeeld als een machtig heuvellandschap waarin het makkelijk verdwalen is, verlossen van een kind groter dan hijzelf. Een man hakt per ongeluk zijn eigen vinger af. Hij eet die in arren moede op. Waar is hij aan begonnen?

Het decor verandert voortdurend en evolueert met de verhalen mee. Als men het hoofd van een onthoofde koning tegen wil en dank als staatshoofd laat fungeren, roept het toneelbeeld plotseling associaties op met de waanzin van Frankensteins laboratorium. En het culmineert in een zelfverzonnen universum dat niets anders brengt dan eenzaamheid. Een passende en zinderende slotapotheose.

Eénmalig in de Kunstkring. Komt dus allen en gaat dit zien. Een activiteit van de afdeling Letteren, Theater en Film