Zaterdag 28 en zondag 29 april

Studenten van het Instituut voor Sonologie van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag laten de resultaten horen van een workshop 'Geluidsinstallaties' onder leiding van Justin Bennett. Denk aan: interactieve abstracte films, ruimtelijke geluid- en lichtcomposities, vonken, automatische instrumenten, skateboards, uit elkaar gespatte cassetterecorders, etc. etc.

Opening: zaterdag 28 april 17.00 uur

Voor de tweede keer laten studenten van het Instituut voor Sonologie op het Koninklijk Conservatorium horen wat zij bedacht hebben tijdens de workshop 'Geluidsinstallaties' onder leiding van Justin Bennett. Op 28 en 29 april tonen dertien studenten de resultaten daarvan in de Haagse Kunstkring.

Wat er precies te beleven valt weten we nog niet maar denk aan interactieve abstracte films, ruimtelijke geluid- en lichtcomposities, vonken, automatische instrumenten, skateboards, uit elkaar gespatte cassetterecorders, etc. etc. Wie vorig jaar bij de Haagse Kunstkring was, weet dat er van alles valt te genieten.

Sonologie betekent letterlijk: de kennis van het geluid. De term gebruiken we vooral als 'leer van de elektronische muziek'. De kernwoorden van de opleiding  zijn: elektronische muziekproductie, digitale klanksynthese, algoritmische compositie, voltage control techniek en muziektheorie.

De componerende sonologen bedenken de klanken eerder zelf dan dat ze mét klanken componeren. De bouw van specifieke apparatuur en de ontwikkeling van computerprogramma's is een belangrijk onderdeel van hun studie.