Zaterdag 14 april 16.00 uur

Duo Simons|Napolov speelt de voorpremiere van The Collectors van Moritz Eggert, het werk Piazonore van Alexej Gerassimez en Tchik van Nicolas Matynciow

Eke Simons, piano en Konstantyn Napolov, slagwerk

Toegang leden en Vrienden Haagse Kunstkring, CJP, Ooievaarspas, conservatoriumstudenten en kinderen € 5,-; overigen € 10,-

k Eke Simons  Konstantyn Napolov

Foto: Frank Auperlé

De Duitse componist Moritz Eggert (1965) schreef zeven opera's, maar ook balletten en andere werken voor dans en muziektheater. Vaak bevatten zijn composities ongebruikelijke elementen voor de uitvoering. Dat laatste is koren op de molen van de uitvoerenden, Eke Simons en Konstantyn Napolov.

Mensen verzamelen graag van alles. Voor de eerste mensen was verzamelen zelfs noodzakelijk om te kunnen overleven. Deze genen van de vroege jagers beïnvloeden ons gedrag nog steeds. De componist Moritz Eggert werd er door gefascineerd en wijdde dit nieuwste werk voor piano en slagwerk aan 'de verzamelaars'.

De pianiste Eke Simons is opgeleid aan het Koninklijk Conservatorium. Zij treedt op als soliste in concerten voor piano en orkest. Maar ze speelt ook kamermuziek en heeft een sterke voorliefde voor de liedkunst. Zij heeft zich ontplooid tot een enthousiast en gepassioneerd vertolkster van composities uit de laat-twintigste en eenentwintigste eeuw.

De slagwerker Konstantyn Napolov studeerde ook aan het Koninklijk Conservatorium, waar hij zijn bachelor- en masterdiploma cum laude haalde. Hij speelt op concertpodia in binnen- en buitenland, heeft o.a. een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangen en is sinds enige jaren Haupt-Pauker van de Mannheimer Philharmoniker.