5 t/m 27 mei 2018

Presentatie met werk van leden van alle disciplines van de Haagse Kunstkring: schilderijen, tekeningen, grafiek, foto's, objecten, keramiek, sieraden, gedichten en muziek

k Tineke Jacobs - Waterspiegel met laktekening
Werk van Tineke Jacobs, één van de 72 exposanten

Opening: zaterdag 5 mei 17.00 uur
'De kunstenaar vertelt': zondag 13 mei 16.00 uur
Uitloop: zondag 27 mei 16.00 uur

Van 5 t/m 27 mei vindt dit jaar de grote ledenpresentatie plaats en wel onder de titel Geen titel. De werkende leden van alle afdelingen is gevraagd om hieraan mee te doen. Het is daarmee uitdrukkelijk breder van opzet dan de jaarlijkse algemene ledententoonstelling, zoals we die kennen van voorgaande jaren.

Het vraagt een speciale vorm van presenteren om het werk van zo veel dichters, musici en beeldend kunstenaars , 66 in getal , in de ruimtes van de Haagse Kunstkring te laten zien en te laten horen. Voor deze gelegenheid laten wij een aantal wanden en delen van het vloeroppervlak vrij om bezoekers in de gelegenheid te stellen met hulp van de galeriemedewerker of een deelnemende kunstenaar een eigen tijdelijke kleine tentoonstelling te maken uit het werk dat er in de HKK-ruimtes te zien is.Zo zorgen die 'lege' plekken ervoor dat er steeds weer andere accenten ontstaan in de tentoonstelling. De bezoeker zal ook gevraagd worden zijn keuze toe te lichten en ook zullen we dit 'interactieve' element proberen vast te leggen op video. We zijn bezig om bewoners van de Denneweg, scholieren en kunstacademiestudenten hiervoor uit te nodigen.

Tijdens 'De kunstenaar vertelt' op zondag 13 mei organiseren wij over deze opzet een gesprek met deelnemende kunstenaars en bezoekers over hun ervaring van kijken en tentoonstellen.