Zondag 4 juni 16.00 uur

Lezing door theaterman en politicus John Leerdam: De kracht van kunst en cultuur binnen het Koninkrijk

Met Jean Jacques Rojer, gitaar; en Alexander Kraft van Ermel, piano

Toegang vrij. Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. (070) 3647585.

De spreker zal toelichten hoe de muziek, die hij reeds als kind via zijn ouders leerde kennen, film en literatuur hem inspireerden in zowel zijn artistieke als politieke leven en hem brachten tot de visie dat de kracht van kunst en cultuur de verschillen kan overbruggen. Deze gedachten en deze visie zal hij 4 juni met het publiek delen en verdedigen. De lezing zal worden opgeluisterd door muzikale intermezzo's.

John Leerdam (Willemstad, 1961) was directeur en artistiek leider van het Cosmic Theater in Amsterdam. Van 2003 tot 2012 zat hij namens de PvdA in de Tweede Kamer waar hij zich bezighield met Antilliaanse zaken en met het cultuurbeleid.

Programma
Inloop: 15.30 uur
Welkom introductie: 16.00 uur
Pianist: Alexander Kraft van Ermel
Inleiding/lezing door: John A.W.J Leerdam, oud Tweedekamerlid, theatermaker en filmmaker. Titel van de lezing: De Kracht van kunst en cultuur binnen ons koninkrijk
Gitarist: Jean Jaques Rojer
Intermezzo: Walter Palm draagt voor uit o.a. zijn bundel Met lege handen ging ik slapen .... met een gedicht werd ik wakker ..
Afsluiting: pianist Alexander Kraft van Ermel
Borrel: 18.00 - 19.00 uur