Woensdag 3 mei 19.30 uur

De kracht van het persoonlijke verhaal

Lezing over het boek Ren, Janina, ren! van het schrijversduo Marjan Brouwers en Jeannette van Ditzhuijzen

a Ren Janina ren

Toegang leden Vereniging Antilliaans Netwerk 2017 gratis; leden Haagse Kunstkring en studenten € 2,50; overigen € 5,-. Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op woensdag 3 mei organiseert Vereniging Antilliaans Netwerk in samenwerking met de Haagse Kunstkring een lezing over het boek Ren, Janina, ren! van het schrijversduo Marjan Brouwers en Jeannette van Ditzhuijzen. Zij waren de winnaressen van de Schrijverspunt Stimuleringsprijs 2016.

De 4 en 5 mei-viering heeft dit jaar als thema 'de kracht van het persoonlijke verhaal'. De waargebeurde roman Ren, Janina, ren! is zo'n persoonlijk verhaal. Het gaat over de nu bijna 85-jarige Janina de Marchena-Katz, die op Curaçao woont. Ze is geboren in Polen en moest als tienjarig meisje op de vlucht voor de nazi's. Op 3 mei vertellen de auteurs over het ontstaan van de roman en de achtergronden. Daarbij zullen zij oude foto's laten zien, maar ook een recent interview met de hoofdpersoon Janina.

De zaal is open vanaf 19.00 uur. Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid om te netwerken. Tevens is het boek op die avond te koop voor het bedrag van €19,50. Beide auteurs kunnen het boek signeren.