6 t/m 11 juni

Een week lang kunst, muziek, literatuur en andere activiteiten op en rond de Denneweg. Een project waarin de Haagse Kunstkring, de BIZ Denneweg en Buurtschap Centrum 2005 samenwerken.

Opening dinsdag 6 juni 17.00 uur door Paul van Vliet, met een verrassende activiteit. Hoek Denneweg/Hooistraat.
Iedereen is van harte welkom!

Kijk voor het laatste nieuws op de speciale Facebookpagina

Kunstroute 2017 Simone Ten Bosch

Jurk van Simone Ten Bosch

• Kunst in huis
• Lampenkappen maken
• Date an artist
• Show jurken Simone Ten Bosch
• Kunst in de zaak 6 t/m 11 juni
• Workshop schrijven woensdag 7 en donderdag 8 juni 14.00 uur
• Optredens van dichters en musici in de winkels donderdagavond 8 juni, zaterdag 10 en zondag 11 juni
• Modeshow zaterdag 10 juni 14.00 uur
• Bacon Street Jazz Festival zaterdag 10 juni
• Brunch zondag 11 juni 11.00 uur

Kunst in huis

Kunst heeft zoveel kanten: 'je kunt iets 'mooi' vinden of 'lelijk' maar kunst kan je ook raken, je herinnering prikkelen. Een beeld kan jarenlang bij je blijven waardoor het als een bril wordt waardoor je naar de werkelijkheid kijkt. Kortom, in kunst kunnen we ons gevoel weerspiegeld zien. Buurtbewoners maken een foto van kunst in hun huis of iets dat zij als kunst ervaren en  schrijven er een korte tekst bij. De resultaten zijn te zien in een expositie 'Kunst is van ons allemaal', plaats nader te bepalen.

Lampenkappen maken
In de week van de Kunstroute worden grote lampenkappen ophangen in de Denneweg, gemaakt door buurtbewoners en leden van de Haagse Kunstkring onder leiding van Saskia Wind van Windsister Warehouse.
Inloopmiddagen om de lampenkappen te maken: dinsdagen 23 en 30 mei en donderdag 1 juni 14.00-17.00 uur bij Windsister Warehouse,Denneweg 4. Doe mee!

Date an artist
Altijd al eens uitgebreid met een kunstenaar willen praten over zijn of haar bronnen, passie, worstelingen en dromen? Huur een kunstenaar en stel alle vragen die u lang had willen stellen. U betaalt € 25,00 voor een 'date' en houdt er een interessant gesprek én een klein aandenken aan over.

Workshop schrijven
Woensdag 7 en donderdag 8 juni 14.00 uur.
De deelnemers bekijken de kunstwerken die in zaken op en rond de Denneweg hangen en maken aantekeningen van wat ze waarnemen aan de hand van gerichte schrijfopdrachten. In pand Denneweg H2, het Informatiecentrum van de Kunstroute schrijven ze verder aan hun tekst - gedicht, column, verhaal - en ze kunnen dit voorlezen op zaterdag 10 juni in de Haagse Kunstkring.
Inschrijven Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Modeshow
Zaterdag 10 juni 14.00 uur
Met jurken van kunstenaar Simone ten Bosch, maar ook met modellen uit de buurt die kleding showen van modezaken op en rond de Denneweg. Wil jij ook een keer als model op de rode loper? Meld je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan.

Brunch
Ook zo genoten van de brunch vorig jaar in de Spekstraat? Zo'n 120 mensen schoven aan en genoten van de heerlijkheden van de lokale cateraars. Ook dit jaar bieden we weer die mogelijkheid voor 100 mensen: zondag 11 juni om 11.00 uur. Windsister Warehouse zorgt voor een bijzondere versiering. Tijdens het eten kunt u genieten van muziek.

Kosten €10,-. Meld je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan, niet alleen om mee te eten maar ook om mee te helpen met de voorbereidingen!


Kunst in de zaak

Meer dan 50 kunstenaars van de Haagse Kunstkring presenteren hun werk in verschillende zaken op en rond de Denneweg van 6 t/m 11 juni.

Bacon Street Jazz Festival
Zaterdag 10 juni. In de tuin van de Haagse Kunstkring speelt de band van Robbie Agerbeek onder andere de Boogie Woogie. Ook in de Hooigracht en op enkele andere plaatsen kunt u van muziek genieten.

Optredens van dichters en musici
Donderdagavond 8 juni optredens van musici en dichters in verschillende zaken
In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 juni optredens van musici en dichters in verschillende zaken en in de Haagse Kunstkring.

Show jurken Simone ten Bosch
Zag u ze vorig jaar voorbijlopen, de prachtige modellen in de prachtige jurken van Simone Ten Bosch? Ter afwisseling van de modeshow kunt u ook dit jaar weer genieten van hun aanwezigheid. Af en toe paraderen ze over de rode loper.

 

Wie helpt mee?
Oproep voor alle bewoners van Buurtschap Centrum 2005, leden van BIZ Denneweg en de Haagse Kunstkring

Op 6 juni gaat de Kunstroute van start om 17.00 uur met een opening door Paul van Vliet in het leegstaande pand hoek Denneweg/Hooistraat. Dit pand is gedurende deze week het informatiecentrum voor de Kunstroute. Daarna is in zo'n 60 panden werk van zo'n 60 kunstenaars van de HKK te bekijken.

Er is door een paar mensen ontzettend hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

In het weekend van 10 en 11 juni zijn er allerlei activiteiten die dit kleine groepje mensen niet alleen kunnen besturen en uitvoeren. Daarom roepen we uw hulp in. Hoe meer mensen we hebben, hoe korter ieder wat hoeft te doen, zodat er ook tijd overblijft om te genieten van alles wat er te zien valt.

Zaterdag 10 juni willen we graag hulp:

• om 10.00 uur bij het uitrollen van de rode loper voor de modeshow die om 14.00 uur van start gaat;

• het geluid regelen bij de optredens van Robbie Agerbeek & Friends en dichters tussen 11.00 en 16.00 uur in de tuin van de Haagse Kunstkring, Denneweg 64;

• bardienst tussen 11.00 en 18.00 uur;

• om 17.30 uur oprollen van de rode loper.

Zondag 11 juni zoeken we nog extra hulp:

• om 9.30 uur bij het opzetten van de tafels en stoelen in de Spekstraat voor de brunch;

• om 11.00 uur bij het meehelpen uitserveren van de brunch;

• om 14.00 uur bij het opruimen van de tafels en stoelen;

• tussen 13.00 en 17.00 uur regelen van het geluid in de tuin van de Haagse Kunstkring, Denneweg 64 voor de optredens van dichters;

• extra mensen voor de bardienst tussen 13.00 en 16.00 uur.

Je kunt je aanmelden bij de werkgroep Kunstroute (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) onder vermelding van wat je wilt doen en wanneer je wat kunt doen.

Onze dank zal groot zijn! Mede namens Buurtschap Centrum 2005 en BIZ Denneweg,

Will van Sebille,
voorzitter Haagse Kunstkring