Vrijdag 28 en zaterdag 29 april

15 studenten van de studierichting Sonologie van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gaan aan de slag in de Haagse Kunstkring. In alle ruimtes tot aan de wc's toe is hun elektroakoestische apparatuur en de daarbij behorende muziek te horen.

Presentatie: vrijdag 28 april 16.00 uur

Sonologie betekent letterlijk: de kennis van het geluid. De term gebruiken we vooral als 'leer van de elektronische muziek'. De kernwoorden van de opleiding zijn: elektronische muziekproductie, digitale klanksynthese, algoritmische compositie, voltage control techniek en muziektheorie.

De componerende sonologen bedenken de klanken eerder zelf dan dat ze mét klanken componeren. De bouw van specifieke apparatuur en de ontwikkeling van computerprogramma's is een belangrijk onderdeel van hun studie.

Voor dit bijzondere project op locatie hebben de studenten de afgelopen maanden zelf instrumenten ontworpen, geluidssculpturen bedacht, luisterroutes met blinddoek samengesteld, hartslag-performances voorbereid en combinaties van beeld en geluid gemaakt.

In de week van 24 t/m 28 april zijn ze aan het werk in de Haagse Kunstkring. De klinkende resultaten worden feestelijk gepresenteerd op vrijdag 28 april om 16.00 uur. Zaterdag 29 april kun je alles tijdens openingstijden nog eens beluisteren (tussen 11.00 en 17.00 uur).