7 t/m 29 januari 2017

Tentoonstelling met werk van beeldend kunstenaars, vormgevers en architecten die in 2016 lid zijn geworden van de Haagse Kunstkring.
Schilderijen, tekeningen, grafiek, foto´s, beelden, objecten, design, installaties en films van 25 kunstenaars.

a Clara Palli Clara Pallí Monguilod

a Clemens Zalm Clemens Zalm

a Eric de Vries Eric de Vries

Opening: zaterdag 7 januari 17.00 uur, tevens nieuwjaarsbijeenkomst Haagse Kunstkring
'De kunstenaar vertelt': zondag 15 januari 16.00 uur: exposanten vertellen over hun werk
Uitloop: zondag 29 januari 16.00 uur

Simone Ten Bosch laat een kunstwerk zien van 30 meter lang. Zij heeft er ijzer en ijzerdraad, plastic, elektriciteitssnoeren en textiel als schapenvacht, wol, katoen en linnen in verwerkt. Het zal als een slang door de ruimte glijden. Ook design is vertegenwoordigd. Karel Bodegom heeft een gashaard ontworpen in een boomstam en van Guus Boudestein is het receptiemeubel voor de Haagse Kunstkring te zien.

Een aantal kunstfilmclips wordt op groot scherm vertoond. Zoetrope studio ( Luc van Wijngaarden, Saygin Soher en Polo Vreedenburgh), Clara Pallí Monguilod, Floris Kruidenberg en Paul de Mol & Jowel de Bruijn van 1646 leveren hieraan een bijdrage. Bezoekers kunnen met een QR-code experimenteren.

Beeldhouwwerken, groot en klein, zijn er van Felice Vermeire, Kim Kroes en Sytske de Jong. Theo ten Have komt met een object van glas gecombineerd met ijzer, en Nico Feragnoli met een spiegel en werk op iPad. Sigmund de Jong presenteert zijn vaardigheden op het gebied van vlakindeling en abstract werk. Foto's, waarvan de grootste 2 bij 3 meter, zijn van de hand van Eric de Vries, Lex van Pieterson en Guus Boudestein.

Verder zien we op deze tentoonstelling schilderijen van Siebrand Weitenberg, grafiek (zeefdrukken) van Marijke Verhoef, tekeningen van Koen Vanmechelen en Johan Gustavsson, papierreliëfs en sjablonen van Jan Willem van Swigchem en werken op hout van Clemens Zalm en Pim Piët.

De tentoonstelling wordt ruimtelijk vormgegeven door Karel Bodegom, interieurarchitect. Hij heeft met een frisse blik naar de bestaande ruimtes gekeken en heeft zijn creativiteit de vrije loop gelaten bij het opstellen en ophangen van de werken. Als assistent heeft Dominique van 't Ende, stagiair bij bas van pelt binnenhuisarchitectuur, de catalogus, plattegrond en wanden digitaal in beeld gebracht.

a Felice Vermeire Felice Vermeire

a Floris Kruidenberg Floris Kruidenberg

a Guus Boudestein Guus Boudestein

a Jan Willem van Swigchem Jan Willem van Swigchem

a Johan Gustavsson Johan Gustavsson

a Karel Bodegom Karel Bodegom

a Lex van Pieterson Lex van Pieterson

a Marijke Verhoef Marijke Verhoef

a Nico Feragnoli Nico Feragnoli

a Paul de Mol Paul de Mol

a Pim PIët Pim Piët

a Siebrand Weitenberg Siebrand Weitenberg

a Sigmund de Jong Sigmund de Jong

a Simone Ten Bosch Simone Ten Bosch

a Sytske de Jong Sytske de Jong

a Theo ten Have Theo ten Have

a Zoetrope Zoetrope Studio