24 april t/m 11 mei

Deelnemers aan de modelschildercurus van Bill Bogaarts exposeren hun werk in de Albert Vogelzaal: Maria Poot, Atie Mast, Joke van den Bosch, Karoline Sabbatino, Anky Lutz-Verpalen, Frits Veenland, Dick Risselada, Laura Zeldenrust en Wiets Burcksen-van Essen.

Opening: vrijdag 25 april 17.00 uur
Uitloop, informele afsluiting: zondag 11 mei 16.00 uur

Aanvankelijk volgden deze schilders cursussen op de Vrije Academie in Den Haag. De cursus modelschilderen was bedoeld om de schilderhand los te krijgen, om 'vierkante meters' in de vingers te krijgen.

Gaandeweg gingen de deelnemers lijken op alchimisten die door eindeloze herhaling van hun proeven goud probeerden te maken met goedkope materialen. Dat eindeloze herhalen gebeurt tijdens de cursus ook. Iedere maandagmiddag een uur schilderen, een half uur pauze en weer een uur schilderen. Dan is het schilderij af. Omdat er sterk gelet wordt op de onderlinge samenhang van compositie, expressie, materiaalgebruik, kleur, enz. gaan deze werken de verfschets voorbij. Een schildersdroom wordt werkelijkheid: een compleet schilderij in één spanningboog geschilderd!

Door het enthousiasme van de groep hebben wij na de val van de Vrije Academie als lesinstituut een doorstart gemaakt in het ateliergebouw 'de School' aan de Doornstraat 118 in Scheveningen. Hier werken wij alweer jaren met het grootste plezier.

Maria Poot, Atie Mast, Joke van den Bosch, Karoline Sabbatino, Anky Lutz-Verpalen, Frits Veenland, Dick Risselada, Laura Zeldenrust en Wiets Burcksen-van Essen.