Zondag 16 maart 16.00 uur

Presentatie van de Engelse versie van het boek The Art of Nietzsche door Anne Borsboom, Piet Steenbakkers, Anne Woodward, gevolgd door een klein concert. Om 15.30 uur inloop Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag, van waaruit in optocht naar de Haagse Kunstkring.

The Art of Nietzsche omslag k

Met medewerking van Lichel van den Ende, beeldend kunstenaar, Janneke Schaareman, mezzosopraan, Justyna Briefjes, viool, Simon Marlow, piano, met werken van Wagner, Nietzsche en Bizet. Klein concert en toelichting door Anne Woodward over Nietzsche's passie voor Wagner, die zich later richtte op de Carmen van Bizet. Anne Borsboom leest een fragment uit het boek.

Toegang gratis

De filosoof Nietzsche was ook musicus, dichter en een visionair schrijver die zijn boodschap verpakte in de ene paradox na de andere, balancerend op de grens tussen het rationeel begrijpelijke en het intuïtieve. Er is al veel geschreven over Nietzsche's filosofische opvattingen over kunst. In dit boek The Art of Nietzsche wordt hij zelf benaderd als kunstenaar en inspirator. Hiermee krijgen we niet alleen een beeld van deze muzikale dichter, maar wordt ook zijn filosofie helderder.