12 t/m 30 maart

De miljoenennota artistiek in beeld gebracht door studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.
Een project waarbij het ministerie van Financiën en de KABK hebben samengewerkt (Hoge zaal en Albert Vogelzaal)

opening: woensdag 12 maart 16.00 uur

k Tereza Rullerova  k Jordie Rovers  k Tomas Laar

Tereza Rullerova                  Jordie Rovers                       Tomas Laar

(foto's: Anna van Vliet)

Wim Jansen, de voorzitter van de kunstcommissie van het ministerie van Financiën, keek tijdens een meeting in de koffiecorner naar de posters van de miljoenennota en vond dat ze in artistiek opzicht wel wat meer flair konden gebruiken. Toen de kunstcommissie in gesprek ging met de Koninklijke Academie over een eventuele samenwerking bleken de posters een goede inspiratiebron voor dit project. Vijftig derdejaars studenten Graphic Design gaven een eigen invulling aan de cijfers en inhoud. Hoewel verwacht werd dat zij met posters aan zouden komen, zijn er totaal verschillende werken uit gekomen. Van films tot spellen, van publicaties tot beeldende kunstwerken.

Een jury bestaande uit Manon Leijten als voorzitter, grafisch expert Richard Vijgen, de nieuwe directeur van de KABK, Marieke Schoenmakers, een lid uit de kunstcommissie en Wim Jansen, heeft uit de vijftig werken de winnares, Tereza Rullerová, gekozen. Zij heeft een cheque ter waarde van 500 euro ontvangen voor een educatief doel naar keuze.

De zes beste resultaten hebben een plaats gekregen in de Hoge Zaal. Dat zijn behalve de winnaar: Kasper Rasmussen, Edgar Savisaar, Sepus Noordmans, Eline van der Ploeg en Ditmar van Dam. In de Albert Vogelzaal exposeren Alice Mulder, Jordie Rovers, Tomas Laar en Ieva Valule.