Zondag 23 februari 16.00 uur

Concert door Rykle van der Heide, hobo, en Eddy van Dijken, piano als eerbetoon aan de Haagse hoboïst Jaap Stotijn.
Met o.a. werken van Benjamin Britten, Alexander Voormolen en een compositie van Rudolf Koumans die bij het concert aanwezig zal zijn.

k eddy rykle schilderij

Toegang leden Haagse Kunstkring vrij; CJP, Ooievaarspas en studenten conservatorium € 5,-; overigen € 10,-

Rykle van der Heide geeft samen met Eddy van Dijken (piano) een hoborecital in de Haagse Kunstkring. Rykle speelt op de hobo, de althobo, de hobo d'amore en de baritonhobo. Dit is uniek voor Nederland.
Rykle van der Heide (70) is de laatste hoboïst die is afgestudeerd bij Jaap Stotijn. De rasechte Hagenaar Jaap Stotijn was niet alleen een fantastische hoboïst, maar ook een inspirerende leraar en een ontzettend aardige man, bij wie de leerlingen zich geheel op hun gemak voelden. Hij overleed in 1970. Jaap Stotijn was de grondlegger van de 'Haagse School': een manier van hobospelen, die gekenmerkt wordt door een flexibele lipspanning en licht spelende hoborieten. Hierdoor ontstond de rijke heldere klank die tot dan toe onbekend was. Jaap Stotijn heeft dan ook talloze leerlingen afgeleverd die hun plaats vonden in de Nederlandse symfonieorkesten.

Met o.a. werken van Benjamin Britten, Alexander Voormolen en een compositie van Rudolf Koumans die bij het concert aanwezig zal zijn.