3 t/m 28 augustus 2022

Presentatie met recent werk van leden van de Haagse Kunstkring.

a Mies Olthuis 2

Nieuw werk van Mies Olthuis

Opening: zaterdag 6 augustus 16.00 uur
Presentatie leden afdelingen Muziek en Letteren, Theater en Film: zondag 14 augustus 15.00 uur

De ledenpresentaties in de Haagse Kunstkring zijn altijd veelzijdig. Niet alleen beeldend kunstenaars en ontwerpers tonen hun werk; ook schrijvers, dichters, acteurs, filmers en musici geven korte presentaties. Hiermee wordt een traditie van meer dan 130 jaar voortgezet: kunstenaars uit alle disciplines manifesteren zich, inspireren elkaar en werken samen.

Tweemaal per jaar – in januari en augustus – worden ledenpresentaties georganiseerd. In augustus krijgen de leden de gelegenheid nieuw werk te presenteren. ‘Nieuw Werk 2022’ vindt plaats na een lange bevreemdende periode. Het onbekende ‘fenomeen’ corona overviel ons en bepaalde het leven. Een heftige periode die we van tevoren niet konden bevroeden. We waren behoedzaam, misten het contact, misten de kunstbeleving. We raakten er nog meer van doordrongen, dat de samenleving niet zonder kunst kan. Kunst vormt, beroert, verlicht, ontzet, troost, geeft vleugels en nog zoveel meer.

Er komt een moment dat dit ‘nieuw werk’ niet meer het predicaat ‘nieuw’ draagt, dat het zich nestelt in ons ‘zijn’, waar we wel of niet, bewust of onbewust verder op bouwen. Zoals kunstenaars en kunstliefhebbers te allen tijde zullen voortborduren op de plannen die de oprichters van de Haagse Kunstkring in 1891 smeedden. Het zit onverbrekelijk verklonken in het DNA van deze kunstvereniging.

Bij deze ledenpresentatie is het kleurrijke boekje ‘Nieuw Werk 2022’ verschenen. Samengesteld door Marian Smit met bijdragen van beeldend kunstenaars en ook met poëtische teksten van leden van de afdelingen Muziek en Letteren, Theater, Film.
Te koop in de galerie: € 6,00 leden; € 7,50 niet leden.