27 april t/m 1 mei 2022

Rob Thuis

Rob Thuis, fotografie

Een flitstentoonstelling met fotografisch werk van 29 kunstenaarsleden van de Haagse Kunstkring.

Een aantal maal per jaar staan er in het rooster van de exposities zogenaamde extra weken. Deze zorgen ervoor dat we de maandelijkse exposities steeds aan het begin van een maand kunnen laten beginnen. In deze extra weken organiseren we uiteenlopende exposities, soms in samenhang met bepaalde thema´s. Voor de extra week van 25 april t/m 1 mei organiseren we in de benedenzalen een fototentoonstelling voor leden van de afdelingen Beeldende Kunst en Design & Architectuur.
Het specifieke medium fotografie wordt door een aantal van onze leden intensief gebruikt. Maar er zijn ook veel leden die zich, hoewel ze in andere technieken werken, daarnaast met fotografie bezighouden. Sommigen leden fotograferen onderwerpen om ondersteunend materiaal te verkrijgen voor hun werk, anderen zien het als zelfstandig medium en gebruiken het als zodanig naast hun andere werk. Soms zal de esthetiek voorop staan, soms ook de documentaire waarde. Van alles is mogelijk. Het resultaat zal een gevarieerd geheel opleveren.

Een van de deelnemers is Rob Thuis met een aantal nieuwe en oude fotoanimaties. Het zijn korte filmpjes gemaakt van foto’s, die met een Morph-programma tot bewegende filmpjes zijn verwerkt. Bij het bekijken van zo’n filmpje ontstaat er in het hoofd van de toeschouwer een verhaal, een wandeling, een beeld, een ervaring.

De filmpjes worden ‘s middags vertoond van donderdag t/m zondag om 14.00 uur, en vrijdagavond om 19.30 uur in de Bovenzaal.