Steun ons!

In 2016 bestond de vereniging Haagse Kunstkring 125 jaar. Nog steeds zijn onze activiteiten de moeite waard voor iedereen die geïnteresseerd is in de kunsten. Tegelijk bezinnen we ons op onze rol in de toekomst.

In financieel opzicht maakt de vereniging echter moeilijke tijden door. De economische crisis heeft ook de HKK niet onberoerd gelaten. Wij kunnen uw steun daarom goed gebruiken. Steun ons bijvoorbeeld op een van de volgende manieren:

* word lid van onze vereniging
* word Vriend van de Haagse Kunstkring
* steun ons met een eenmalige of periodieke gift


Maar een andere vorm van steun is natuurlijk ook prima. Neem daarvoor contact op met ons per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uw gift of uw 'vriendschap' is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Een periodieke gift kan fiscaal gunstiger zijn dan eenmalige giften. Meer informatie vindt u hier.


Steun ons met een eenmalige gift

U kunt uw gift een specifieke bestemming geven. Denk aan het sponsoren van een bepaalde tentoonstelling, een concert of literaire activiteit. Geef uw wensen door op ons algemene Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt uw gift overmaken op rekening NL89 RABO 0179 9015 40.


Steun ons met een periodieke gift

U kunt de Haagse Kunstkring structureel steunen. Geef ons dan een aantal jaren een gift en leg dat schriftelijk vast. Onze vereniging is dan een aantal jaren zeker van uw steun. En u kunt natuurlijk zelf een bestemming geven aan uw schenking.

Wilt u de Haagse Kunstkring met een periodieke gift steunen, stuur een e-mailbericht naar ons algemene Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen contact met u op.

Steun ons als vriend

Bent u geïnteresseerd in beeldende kunst, muziek, design, letteren of toneel, maar heeft u weinig gelegenheid of tijd om van de activiteiten van onze vereniging te genieten? Steun de Haagse Kunstkring dan als vriend. U krijgt korting op een aantal betaalde activiteiten en kunt sommige besloten activiteiten bijwonen, zoals de maandelijkse aanschuiftafel en besloten verenigingsfeesten.

Als vriend betaalt u hetzelfde bedrag als kunstlievende leden, namelijk (vanaf 2020) € 130 per jaar. Een hogere bijdrage dan € 130 per jaar wordt natuurlijk op prijs gesteld: zo kunt u het fiscale voordeel van uw donatie ten goede laten komen aan de Haagse Kunstkring zonder dat het u iets kost.

Wilt u vriend worden? Vul dan het  aanmeldformulier in.


Steun ons als kunstlievend lid

Als kunstlievend lid hebt u altijd toegang tot de verenigingsactiviteiten. Bovendien hebt u spreek- en stemrecht in de ledenvergaderingen. Op die manier kunt u mede het beleid bepalen. Voor kunstlievende leden is de contributie niet fiscaal aftrekbaar.

Wilt u kunstlievend lid worden, meld u hier aan.

De verschillen tussen Vrienden en leden

Activiteit

Leden

Vrienden

Open activiteiten, gratis

Gratis toegang

Gratis toegang

Open activiteiten met toegangsprijs

Altijd toegang tegen de ledenprijs

Max. 10x per jaar toegang tegen de ledenprijs

Besloten activiteiten

Altijd toegang

Alleen toegang tot de aanschuiftafel, leeskring, excursies en verenigingsfeesten

Ledenvergaderingen

Altijd toegang, spreek- en stemrecht

Toegang en spreekrecht, tenzij de vergadering besloten is

Fiscaal aspect

Voor kunstlievende leden is de contributie niet fiscaal aftrekbaar.

Werkende leden kunnen de contributie aftrekken als beroepskosten

De vriendenbijdrage is als gift fiscaal aftrekbaar

Fiscale aftrekbaarheid

Een aantrekkelijke kant van uw vriendschap kan zijn dat uw bijdrage als vriend aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting als gift aan een culturele ANBI. De contributie voor uw lidmaatschap is dat niet.

Als donateurslid betaalt u hetzelfde bedrag als kunstlievende leden, namelijk (vanaf 2020) € 130 per jaar. Een hogere bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld: zo kunt u het fiscale voordeel van uw donatie ten goede laten komen aan de HKK zonder dat het u iets extra kost.

Als u uw vriendschap voor minstens vijf jaar wilt vastleggen, dan is uw bijdrage altijd volledig aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. Er is geen minimum en geen maximum voor het aftrekbare bedrag (zoals bij een eenmalige gift). En voor de berekening van de aftrekpost mag de gift met 25% worden verhoogd, tot een maximum van € 1.250 (als u meer schenkt dan € 5.000 per jaar, geldt de verhoging van 25% niet meer voor de rest). Ook dat komt omdat de HKK een culturele ANBI is.

De voorwaarde is wel dat de periodieke gift schriftelijk wordt vastgelegd., Het formulier daarvoor vindt u hier [link invoegen]. Wij helpen u overigens graag om dit in orde te maken.

Mail algemene vragen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Fiscale vragen? Mail ze aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..