Van: Voorzitter HKK <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Datum: 17-04-20 11:03 (GMT+01:00)
Aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Cc: Haagse Kunstkring <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderwerp: De kunsten en de kunstenaars hebben uw steun nodig!


Geachte heer Van Asten, geachte raadsleden, 

De heer Naezer heeft op donderdag 16 april uw aandacht gevraagd voor de benarde positie waarin veel kunstenaars verkeren als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van de corona-pandemie. Concreet doet hij daarin het voorstel om beeldend kunstenaars de atelierhuur voor een aantal maanden kwijt te schelden. Het bestuur van de vereniging Haagse Kunstkring steunt deze oproep van harte. 

De laatste dagen is er in de media en bij het ministerie van OCW gelukkig meer aandacht voor de benarde positie waarin culturele instellingen en individuele kunstenaars nu verkeren. Die aandacht beperkt zich niet tot beeldend kunstenaars maar strekt zich uit tot alle kunstdisciplines; zoals u weet staat de Haagse Kunstkring open voor professionele beoefenaars en liefhebbers van alle kunsten. 

Wij ondersteunen dan ook niet alleen de oproep van de heer Naezer maar vragen ook om uw aandacht voor de problemen waarmee verwante beroepsgroepen, als uitvoerend kunstenaars, mee te maken hebben. Graag verzoeken wij u het nodige te doen om de inkomenspositie van alle kunstenaars van onze stad te verbeteren. En ook onze plaatselijke culturele instellingen verkeren in zwaar weer en verdienen uw morele en financiĆ«le steun. 

Wat is het leven zonder kunst? Kunst vermaakt, prikkelt, troost... en dat is in deze tijd meer dan ooit nodig. Uw steun ook.

 

Met vriendelijke groet, 

Bert Nieuwpoort,
Wnd. voorzitter Haagse Kunstkring