Donderdag 16 mei 20.00 uur

6e in een serie concerten met studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag

Voor de pauze: Alessandra Di Gennaro, piano. Programma: Haydn, Variaties in F mineur; Poulenc,Trio voor piano, fagot en hobo; Bartok, Suite op. 14; Ligeti, 6 bagatelles from musica Ricercata
Na de pauze: Alfian Adytia, cello. Programma: Alfian Emir Adytia,  Bach's Air for Solo Cello; Johann Sebastian Bach, Chaconne from Violin Partita in D Minor; Dimawan Krisnowo Adji, Fantasy Layang-layang; Giovanni Sollima, Lamentatio; Mark Summer, Julie-O

Toegang vrij

a Alfian Adytia foto Piet Gispen

Alessandra Di Gennaro

Alessandra werd in 1994 geboren in L'Aquila (Italië). Ze behaalde daar op twintigjarige leeftijd haar masterdiploma cum laude. Ze won prijzen in verschillende nationale pianowedstrijden, zoals de 'Nationale wedstrijd van de Adriatische Zee' (2008) en de 'Magliano Sabina Nationale Competitie' (2009).

Ze nam deel aan masterclasses bij Kostantin Bogino, Boris Petrushansky, Franco Medori, Laura Pietrocini, Daniel Buranovsky, Ida Cernekà en Frantisek Pergler. Ze gaf ook concerten als solist of in kamermuziekensembles voor veel instellingen en muziekverenigingen en kreeg de gelegenheid om op te treden in belangrijke concertzalen en theaters in Italië.

Na de verwoestende aardbeving in april 2009 gaf ze talloze concerten ten bate van de wederopbouw van L'Aquila en ze trad ook op tijdens de inhuldiging van het nieuwe Conservatoriumgebouw in aanwezigheid van Riccardo Muti. In september 2012 speelde ze als solist het Concerto voor twee piano's en orkest K 365 van Mozart met het "Orchestra Sinfonica Abruzzese".

In 2014 won ze een studiebeurs voor deelname aan het Erasmus-programma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze momenteel studeert bij Ellen Corver. Tijdens haar verblijf in Nederland had Alessandra de geweldige kans om samen te werken met musici van over de hele wereld, op te treden met het Asko Schönberg Ensemble, masterclasses bij te wonen van David Kuyken, Kalman Drafi, Ronald Brautigam en te spelen in belangrijke concertzalen in Den Haag zoals de Grote zaal en de Arnold schönbergzaal van het Koninklijk Conservatorium.

 

Alfian Emir Adytia

The Indonesian cellist and composer, Alfian Emir Adytia is actively playing music from the baroque period up to contemporary and extra-classical music of today. He began his musical studies with his father, Yoesbar Djaelani, Alfian won several prizes nationally and internationally such as The Best Performance Prize in the Zhang Jia Jie International Country Music Week 2013 (China), 2nd prize/Publikprijs in Asten Classic Award 2018 (Netherlands) and 1st prize/Juriprijs in Willem Twee Chamber Music Competition 2018 (Netherlands).

Alfian has performed cello concertos with orchestras in Indonesia, playing with Hong Kong New Music Ensemble, collaborated with New European Ensemble, featured in Amsterdam Cello Biennale, Jazz in de Gracht and Gaudeamus Muziekweek. In The Netherlands, Alfian studied cello with Larissa Groeneveld & Roger Regter in Koninklijk Conservatorium Den Haag, Maarten Mostert in Conservatorium van Amsterdam, Jeroen Den Herder in Cello Academy Zutphen, Harro Ruijsenaars & Gavriel Lipkind. Alfian studied jazz string practices with Tim Kliphuis. In composition,

Alfian studied under the guidance of Martijn Padding. Composed over 100 works for cello and various instruments, Alfian has won 1st prize at Composition Competition 50 Years of Blessings Avip Priatna 2016 (Jakarta). His works have been played in Indonesia, Southeast Asia, Taiwan, China, Japan, The Netherlands, France and in the US. In 2017, he released his first CD album 'Nachtmusik' for 4 cellos and it has been featured in 2017 Zutphen International Cellofestival.

Alfian is currently playing on 1870 Radrizzani instrument, played before by Jeroen Bool, owned by Luc Bool.


Met deze serie concerten wil de Haagse Kunstkring conservatoriumstudenten een podium bieden in een omgeving die lijkt op een echte concertzaal. Vaak kennen studenten immers uitsluitend de concerten die binnen het conservatorium plaatsvinden. We streven naar het aantrekken van studenten in de masterfase van hun opleiding. We denken dat vooral zij een avondvullend programma van niveau kunnen brengen. Ook de Jong Talentenafdeling van het conservatorium kan met concertplannen komen. Ook zij zijn gebaat bij een podium buiten de vertrouwde sfeer van hun eigen school.

Een groot deel van de studenten van het Koninklijk Conservatorium komt tegenwoordig uit het buitenland. De meesten willen in Nederland blijven. De Haagse Kunstkring wil met het organiseren van de YMC concerten ook bijdragen aan de integratie van deze buitenlandse jonge musici en hen in contact brengen met het publiek in Nederland en de cultuur die het Nederlandse concertleven kent.