On Your Own

Woensdag 25 t/m zaterdag 28 oktober

Presentatie door afgestudeerden (2017) van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag: Olena Patelll, Carla Lafourniere, Henriette von Muenchhausen, Annemiek Schout, Christian Thomson, Yulia Kharlamova, Thalonja Slui, Jaap Smit en Rick Mouwen.

Banner

Galerie open: woensdag 25 t/m zaterdag 28 oktober 11.00- 17.00 uur
Donderdag 26 oktober 18.00 - 23.00 uur: performance en muziek
Zaterdag 28 oktober 14.00 uur: open huis

Drie keer per jaar reserveert de Haagse Kunstkring zijn ruimtes voor een bijzonder project van een week. Deze keer is dat 25 t/m 28 oktober. Een aantal kunstenaars, die deze zomer afgestudeerd zijn aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten presenteren hun werk in de expositieruimtes van de HKK.

De achterliggende gedachte bij dit project is 'don't be afraid of the white box'. De toekomst ligt open voor deze kunstenaars. Zij gaan met elkaar de uitdaging aan om vanuit verschillende disciplines en visies elkaar te gaan raken in de indeling en beleving van de ruimtes. De Haagse Kunstkring moedigt ze geheel in de eigen traditie aan om dit multidisciplinaire experiment aan te gaan. De deelnemers zijn afgestudeerd in de richtingen Textile and Fashion, Beeldende Kunst, Architectuur, Fotografie, Installaties, Art Science en Product Design.

Aan de exposanten is gevraagd om op tijdens openingstijden, woensdag t/m zaterdag, steeds met z'n twee├źn aanwezig te zijn om bezoekers te kunnen ontmoeten en in gesprek te gaan. Op woensdagavond 25 oktober wordt er een maaltijd georganiseerd waar de exposanten, gasten en leden van de Haagse Kunstkring met elkaar kennis kunnen maken.

Donderdag 26 oktober organiseren onze gasten een opening en laten zij kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar komen. Met performance en muziek van 18.00 tot 23.00 uur.

Het project wordt afgesloten met een 'open huis' op zaterdag 28 oktober vanaf 14.00 uur. Ook hier staat de ontmoeting centraal. De exposanten zullen aanwezig zijn en kunnen in contact komen met bezoekers en onze kunstenaars en vragen van bezoekers beantwoorden. Ook kunstlievende leden van de Haagse Kunstkring en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Rond half vijf sluiten we het project af met een borrel.